Chair: Accelerator

Accelerator: Jens Steensma (Yucat)

Toelatingscriteria

Het Accelerator Nederland programma is speciaal ontwikkeld voor jonge gedreven ondernemers. (Mede-) Eigenaren van 40 jaar of jonger met een omzet tussen de 250.000 en 1 miljoen euro. De ondernemers hebben de ijzer sterke ambitie hun onderneming verder uit te bouwen naar meer dan 1 miljoen euro omzet (binnen 3 jaar).

De volgende criteria worden gesteld aan lidmaatschap:

        (Mede) eigenaar van een onderneming
        omzet > 250k euro
        minimaal 2 FTE betaald aan boord
        leeftijd maximaal 40 jaar
        100% focus op 1 onderneming
        de keiharde en geloofwaardige ambitie om binnen 3 jaar > 1 miljoen
        sterke fit met de kernwaarden van EO / Accelerator

Aanmeldingsprocedure

Als onderdeel van het aanmeldingsprocedure neemt Membership Chair en team contact met je op voor een verdiepend gesprek. Tijdens dit gesprek zoomen we in op de toelatingscriteria van het programma.

Zoals aangegeven kunnen we maar een beperkt aantal Accelerators toelaten tot het programma. Dit betekend dat we een selectie moeten maken uit de aanmeldingen die we ontvangen. De kwaliteit van het programma (en dus de Accelerators) staat hierbij voorop.

Kwartaalsessies

Jaarlijks worden er 4 kwartaalsessies georganiseerd om je te verdiepen in verschillende onderwerpen. De data van de kwartaalsessies voor het aankomende jaar liggen vast:

        Donderdag 21 september 2017 – Cash Day

        Vrijdag 24 november 2017 – Strategy Day

        Vrijdag 2 februari 2018 – People Day

        Vrijdag 25 mei 2018 – Execution Day

Om de kwaliteit van het programma te waarborgen geldt voor de kwartaalsessies een verplichte aanwezigheid. Na afloop van elke kwartaalsessie vindt er ook een kleine social plaats waarin we met elkaar iets eten,drinken en de stad in gaan. Dit is uiteraard niet verplicht maar wel erg leuk om jouw mede Accelerators te ontmoeten. 

Accountability groups

Als Accelerator word je in een Accountability Group geplaatst. Deze groep komt maandelijks bij een om over de voortgang van de bedrijven te praten. Kennis en ervaring wordt tijdens dezesessies op een intensieve manier gedeeld. De groep wordt begeleid door een ervaren lid van de Entrepreneurs’ Organization. Deze groepen worden nauwkeurig samengesteld, hierbij is het uitgangspunt dat je niet in een groep geplaatst wordt met een compagnon, directe concurrent, klant, leverancier of familielid. Ook voor de accountability groep sessies geldt een verplichte aanwezigheid. De data van de sessies wordt in overeenstemming met de groep ingepland. 

Contributie
De contributie voor het fiscale jaar 2016/2017 is vastgesteld op €1.350 voorleerjaar 1, €1.750 voor leerjaar 2 en €2.150 voor leerjaar 3.

Meer informatie op: www.acceleratornederland.nl