Chair: GSEA

The Global Student Enterpreneurs Award is een jaarlijkse verkiezing van de studentenondernemer van het jaar.

De Global Student Entrepreneurs Awards zijn een initiatief van de Entrepreneurs’ Organization. Met de Global Student Entrepreneurs Awards willen de ondernemers de volgende generatie alvast een voorproefje geven van de ervaringen die EO-members met elkaar beleven. Vorig jaar namen wereldwijd meer dan 1700 studentenondernemers deel aan deze awards.

Voor de Global Student Entrepreneur Awards waren afgelopen negen studentondernemers genomineerd, die allen op dit moment nog studeren aan HBO of Universiteit. De genomineerden kwamen van de VU Amsterdam, NHL Leeuwarden, Fontys Eindhoven, TU Delft, Hanze Universiteit, Universiteit van Twente, Tilburg University en Avans Hogeschool.

De verkiezingen worden eerst in elk land waar de Entrepreneurs’ Organization actief is, gehouden. De winnaars van alle landen nemen het daarna tegen elkaar op tijdens de wereldwijde verkiezingen, die altijd in het voorjaar gehouden wordt en gekoppeld wordt aan de Global Leadership Conference van de Entrepreneurs’ Organization.

In 2015 won Steinar Henskes de wereldwijde verkiezing met zijn onderneming de Bird Control Group

De Nederlandse winnaar van 2017, Lotte Leufkens, eindigde in de top 10.