Chair: Path of Leadership

Jeroen Blankendaal (Kadenza)

Jeroen Blankendaal: Naast alles dat EO je te bieden heeft is opstaan als leider binnen EO het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Het leiden van een groep collega-ondernemers is een andere dynamiek dan het leiden van medewerkers in je eigen organisatie; het vraagt om inspiratie en samenwerking en echt leiderschap. Als je groeit als leider van leiders zul merken dat het effect daarvan direct voelbaar is binnen je organisatie. Dat is het cadeau dat je jezelf kunt geven door op te staan als leider binnen EO. Wil je weten hoe of wat het mij heeft opgeleverd? Bel of mail mij dan via jeroen.blankendaal@kadenza.nl

Wat is het Path of Leadership?

Path of Leadership is een extra learning opportunity is binnen de Entrepreneurs’ Organization lidmaatschap. Naast alles dat de Entrepreneurs’ Organization je te bieden heeft is opstaan als leider binnen Entrepreneurs’ Organization het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Het leiden van een groep collega-ondernemers is een andere dynamiek dan het leiden van medewerkers in je eigen organisatie; het vraagt om inspiratie en samenwerking en echt leiderschap. Als je groeit als leider van leiders zul je merken dat het effect daarvan direct voelbaar is binnen je organisatie. Dat is het cadeau dat je jezelf kunt geven door op te staan als leider binnen Entrepreneurs’ Organization. Wil je weten hoe of wat het Jeroen heeft opgeleverd? Mail hem of Danielle.

Wat zijn de mogelijkheden?

Binnen het Path of Leadership kun je zowel in Nederland als internationaal aan de slag. In Nederland kun je starten met een een commissie, waarbij je samenwerkt met een van de bestuursleden of je kunt een bestuursfunctie vervullen. Kijk voor de mogelijkheden hiervoor bij de Chair President Elect.

Daarnaast zijn er tal van functies binnen de internationale Entrepreneurs’ Organization. Binnen de internationale organisatie zijn er twee typen functie: een regionale bestuursfunctie of een expert functie. Meestal geven ze daar de voorkeur aan mensen die of specifieke kennis hebben of al ervaring bij hun eigen chapter hebben opgedaan in een bestuursfunctie. Een algemeen filmpje over het Path ol Leadership,  en twee filmpjes over de verschillende rollen vind je op de internationale site van Entrepreneurs’ Organization. Daarnaast een uitgebreid overzicht van alle functies. Hiervoor moet je wel inloggen. Op deze site kun je ook eventuele interesse doorgeven.

Wie is vanuit EO Nederland waar actief ?

Er zijn veel Nederlanders actief binnen de Entrepreneurs’ Organization. Een kort overzicht van actieve leden dit jaar en vorig jaar.

Regionaal / Europees

  • Paul Meester  – Regional Director (2017/2018)
  • Vivienne van Eijkelenborg – Growth Manager (2017/2018)
  • Stephan van Gelder – Accelerator programma
  • Steven Bleker – Chapter Launch Director & Accelerator Program Expert (2017/2018)
  • Hans Stoop – Membership Expert (2017/2018)
  • David Bijker – MyEO Expert (2017/2018)
  • Gaston Bijl – Finance
  • Jeroen Blankendaal – Chapter Launch Director (2016/2017)

Global

  • Menno Matla – forum committee chair (2017/2018)
  • Pieter Bas Boertje – Expert events (2017/2018)