Interview Siegfried Mulder

Wie ben je?

Siegfried Mulder

Hoe oud ben je?

50

Wist je dat je tenured lid bent?

Dat ik wat voor lid ben…? Ik heb van de hele term nog nooit gehoord, maar ik zit al meer dan 10 jaar bij EO.

Welk forum zit je en in welke fora heb je gezeten?

Insignia 2 en daarvoor 7 jaar in forum 6.

Wat was je beweegreden om lid te worden?

Mijn toenmalige coach vond dat ik wel toe was aan verdieping voor mijzelf als ondernemer en als persoon. En zodoende ben ik bij EO terecht gekomen. Vooral ook om met gelijkgestemden van elkaar te kunnen leren.

Heeft EO je gebracht wat je ervan verwachtte?

EO heeft heel veel gebracht voor mij als ondernemer en ook als persoon. Relativeringsvermogen en meer de menselijke en empathische kant van het ondernemen is door forumleden die kritisch durven te zijn bij mij wel echt ontwikkeld.

Wat doet je bedrijf

Continu is een detacherings- en werving en selectiebureau in de bouw en industrie voor hoger opgeleide kandidaten. Continu is actief in Nederland, België en Duitsland. Ik heb mijn bedrijf eind 2015 verkocht. Tegenwoordig hou ik me bezig met het coachen van ondernemers en hun managementteams. Daarnaast investeer ik in bedrijven rechtstreeks of via private equity of in vastgoedprojecten.

Wat is je grootste zakelijke succes?

Dat is het bedrijf Continu geweest. Door het op te bouwen vanuit een slaapkamertje van 11 m2 naar een club waar tegenwoordig circa 1.700 mensen die extern werkzaam zijn en circa 200 intern. Dat ik aan de wieg van dat bedrijf heb mogen staan, daar ben ik het meeste trots op.

Wat was zakelijk je dieptepunt?

Het traject met mijn eerste compagnon die na 9 jaar wilde uitstappen is een heel erg moeizaam proces geweest. Dat heeft me heel veel tijd en energie gekost en dat vind ik wel een dieptepunt.

Wat is het meest waardevolle wat je aan EO hebt overgehouden?

Eigenlijk vooral hele mooie vriendschappen.

Wat is de meest bijzondere ervaring tijdens een EO event?

Dan denk ik terug aan een aantal Universities. Mijn eerste University was in Kaapstad en dat vond ik zo’n bijzondere ervaring. Met circa 400 ondernemers uit de hele wereld en zo’n 25 Nederlanders bij elkaar zijn was fantastisch. Ik heb daar gelijkgestemden ontmoet waar ik nu nog steeds contact mee heb.

Wat zou je elke EO’er willen aanraden om te doen binnen EO?

Wat ik iedereen aanraad is om een keer je nek uit te steken door in een commissie te stappen of een event te organiseren. Zo heb ikzelf in de organisatie gezeten voor de EO Unlimited in Rotterdam in 2016 en dat was een hele mooie ervaring. Ook heb ik voor het Accelerator programma bijna 4 jaar in het bestuur gezeten. Uitermate leerzaam en leuk. Dat je door een grote groep accelerators gewaardeerd wordt is een hele mooie ervaring.

Waar mag een mede EO’er je altijd voor benaderen?

Als iemand een vraag heeft over detachering en/of werving & selectie op de technische arbeidsmarkt, dan mogen ze altijd bellen.

Wat is momenteel je grootste uitdaging?

Dat is wel een mooie… Om ons vermogen op een zinvolle en leuke manier aan het werk te zetten en daar ook nog een beetje plezier aan te hebben.

Op welk volgend event kunnen we je live ontmoeten?

Goede vraag. In ieder geval Unlimited Santorini en de University van Sydney.