Interview Stephan van Gelder

Wie ben je?

Stephan van Gelder

Hoe oud ben je?

50, het nieuwe 40, of in mijn geval het nieuwe 30.

Wist je dat je ‘tenured’ lid bent?

Nee, wist ik niet. Nu ja, nu je het zegt, maar niet zo van, oh ik heb een broche op mijn revers.

Sinds wanneer ben je lid?

2008 of 2009, ergens die richting.

In welk forum zit je en in welk forum heb je gezeten?

Ik zit nu in Insignia 2, en ik heb al die jaren tot en met februari in Forum 13 gezeten, en ik heb 2 jaar lang beide fora gedaan.

Wat was je beweegreden om lid te worden ooit?

Ik was met mijn andere aandeelhouder binnen Integron op een buitenlands congres en ons gezelschap was ook de voorzitter van EO aanwezig. Hij zei, ik heb iets leuks voor je. We waren toen 39, we voelden ons wel gevierde ondernemers en ego was ons niet vreemd. We deden de eerste keer een soort forum update. De vraag was toen, hoe kun je 2x zo snel groeien, met 2x minder moeite. Dat was een supermooie vraag. Ik had gelijk heel erg het idee, dat moet zo. Ik zat te popelen om het antwoord te mogen geven, maar ik was de op een na laatste. Eerst mochten 10 anderen het ene na het andere briljante ervaringsantwoord geven. Ik werd steeds kleiner, totdat ik uiteindelijk aan de beurt was om antwoord te geven. Het was voor mij een enorme ogen- en bewustzijnsopener, om te zien, wat het delen van ervaringen kan brengen. Ik was gelijk overtuigd. Het was een no-brainer om direct in te stappen.

Wat is je grootste zakelijke succes?

Ik zit gelijk te denken aan alle dingen die niet goed zijn gegaan, interessant. Maar misschien toch wel, achteraf, heel wonderlijk, dat we opeens het jaar vóór de euro, een miljoen gulden deden. Ik dacht, hoe hebben we het voor elkaar gekregen. En het jaar erop, toen de euro bestond, we een miljoen euro draaiden. Dat vond ik wel zo ontzettend cool, dat met al onze beperkingen gelukt was.

Wat was zakelijk je dieptepunt?

Het allerheftigste wat me is overkomen, we hebben twee enorme fraudegevallen gehad. Ik denk dat er tegen de € 400.000 was ontvreemd door onze financiële man.

Hoe heeft EO voor jou zijn meerwaarde bewezen?

Ik denk in die tien jaar journey van 40 tot 50 is er veel prive en zakelijk gebeurd. Het ijkpunt was het forum elke keer weer. Ik weet nog heel goed de dag dat mijn ex de relatie beëindigde en ik ’s avonds de forumbijeenkomst ging voor delen en voor steun. En mij zakelijk bijstaan in een aantal bizarre events in het delen van ervaringen. Een schouder en een schouderklop heb ik gekregen. Keep your chin up and keep going.

Wat is het meest waardevolle wat je aan EO hebt overgehouden?

Ik denk waar ik nu sta, ik heb heel veel EO leden ontmoet die vrienden zijn geworden. Dat heeft ook veel met mijn karakter te maken. En ergens, dat in en aan je bedrijf werken, heb ik heel erg letterlijk genomen, sinds 1 januari 2018 wordt mijn bedrijf bestuurd. En ben ik weg, en wie ik het diepste ben, dat ben ik aan het doen.

Wat zou je elke EO’er willen aanraden om te doen binnen EO?

Vooral het path of leadership. Paul van Katwijk vroeg, wil je wat doen? Ik heb toen Accelerator naar Nederland gehaald. Doorslaand succes. Accelerator Nederland is het grootste chapter in de wereld. Een steentje dat geplant is, is nu een kathedraal. En in het verlengde daarvan dat ik voorzitter ben van geworden van EO, twee jaar lang, waanzinnig om te doen. Om de hele organisatie te stroomlijnen, dat heb ik denk ik goed gedaan met een leuk team. En in het verlengde daarvan heb ik internationaal die twee jaar zoveel dingen gedaan. Het leadership programma doorlopen. Dan kom je in een hele wonderlijke wereld terecht van alles geven vanuit vrijwilligheid, er ontstaan diepe vriendschappen, wereldwijd, heel bijzonder.

Ben je mentor, of geweest, en wat haal je daaruit?

Ik ben ooit mentee geweest en mentor binnen Accelerator geweest. Er is niets zo leuk als je kennis te delen zodat andere mensen kunnen groeien.

Waar mag iemand je altijd voor benaderen?

Op zich voor alles, denk ik dan. Echt voor alles. Ik ben de man die met zijn armen open staat voor support of raad. Dit komt ook omdat ik nu dik tien jaar bezig met gegronde spiritualiteit. Noem het maar bewustzijnsontwikkeling om te doen wat je hier op aarde te doen hebt.

Ik denk het allerbelangrijkste dat ik nu weet wie ik ben en wat ik hier op aarde te doen heb in de tweede helft van mijn leven.

Wat is momenteel je eigen grootste uitdaging?

Ik ben weer gaan ondernemen! Maar nu door mezelf neer te zetten als Inner Journey Guide – Travel the Unknown. Inmiddels gids ik al meer dan 40 ondernemers en bestuurders naar bijzondere ervaringen in hun innerlijke reis. Lichaamswerk, energiewerk, transformerend ademhalen en zo nog eens 30 andere ervaringen die ik zelf genoten heb, laat ik ervaren. Overwinnen van obstakels of angsten, het vinden van hun purpose of andere vormen van persoonlijke ontwikkeling realiseren de mensen die ik gids. Waanzinnig om te doen.

Wat weet nog niemand van je?

Ik denk toch dat ik dus Integron met succes laat besturen, naar Amsterdam ben verhuisd, ook mijn relatie verbroken heb en nu dus sinds 6 maanden Inner Journey Guide neerzet. Echt op mijn 50ste het jaar 2019 aangegrepen om alles te veranderen. Boldy go, thirst for learning en op een hele andere manier make a mark en een soort cool voor mezelf neergezet.

Wat is je grootste talent als ondernemer?

Voelend weten. I sense and I know. Ik denk dat ik wel wat berekender, gecalculeerder ben geworden. Maar nog steeds is mijn absolute kwaliteit mijn intuitie en voelen. En mensen voelen en raken, waardoor iets moois ontstaat tussen mij en de ander.

Wat heb je over jezelf geleerd in de afgelopen 10 jaar?

Ik denk het allerbelangrijkste dat ik nu weet wie ik ben en wat ik hier op aarde te doen heb in de tweede helft van mijn leven.

Op welk volgend event kunnen we je live ontmoeten?

Dat is de Nieuwjaarsborrel, begin januari. Staat met 6 uitroeptekens in mijn agenda. Ik ga ook naar het 7e jaars event, als je 7 jaar lid bent, dan mag je naar het Landgoed Rijckholt. Dus daar ga ik ook heen.