010 meets 020

“Kjeld, jouw EO bestuursjaar als President” komt er bijna aan. Op 1 juli draag ik het stokje, in het bijzijn van onze leden, officieel over aan jou! 

Heb jij er al zin in?” 

Ik heb er ontzettend veel zin in. In het begin, toen ik de vraag kreeg, was ik best nerveus. Maar na de Presidentsmeeting in Dubai en de Global Leadership Conference (GLC) met het nieuwe bestuur in Washington is die nervositeit weggeëbd.

Het meeste zin heb ik in het samenwerken met het bestuursteam. Ik wil graag een positieve vibe en dynamiek creëren en dat we voor maximaal live gaan dit jaar. Mijn aandachtspunten liggen op de internationale samenwerking, learnings en natuurlijk de socials.

Door de training in Washington zijn mijn ogen geopend.

Als je voor EO in het bestuur gaat draagt dat enorm bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat had ik van tevoren echt niet ingeschat.

Die persoonlijke ontwikkeling klopt helemaal, dat heb ik ook zo ervaren! Wat wil je, straks als president, graag behouden binnen EO?”

“De efficiënte bestuursorganisatie en de koers zoals die nu door jou is neergezet wil ik graag behouden. Natuurlijk wil ik ook grote en mooie events neerzetten met de focus op experience en socials.

Maar ook de kracht van de fora wil ik graag behouden, de goede dynamiek in de fora en de positieve mindset van de moderatoren. Daarnaast wil ik de continuïteit in de verassende programma’s vasthouden

“Ja inderdaad, de allergrootste kracht van ons netwerk zijn de fora. We hebben er inmiddels 25 en het gemiddelde waarderingscijfer voor maandelijkse forummeetings zijn nog nooit zo hoog geweest. Dus dat is zeker iets om vast te houden, het forum is ook wat ons netwerk onderscheidt van andere netwerken. Veel fora hebben ook de extra forumtrainingen gevolgd (AFS), dus dat is super positief!

Is er ook iets wat je graag anders zou willen doen?”

“Het nieuwe thema van Global is “Think Borderless”. Daarom zou ik graag de samenwerking met andere chapters willen versterken. Ook zou ik graag samen met andere chapters events willen organiseren om ook zo meer waarde te creëren. Met betrekking tot communicatie zou ik alles wat EO te bieden heeft nog overzichtelijker willen maken én zou ik graag transparanter willen zijn als vereniging, dus ook zo nu en dan de deuren openzetten voor buitenstaanders.”

“Kjeld, dit klinkt allemaal ontzettend inspirerend. Je hebt er al goed over nagedacht. Je bent een aanwinst voor EO en onze leden en het is fijn om met jou samen te werken, ook komend jaar zetten we dat natuurlijk voort.

Van de 010-020 rivaliteit hebben wij geen last!” Mijn one word close is: zin in!

Wat is die van jou?”

“Euh… dan denk ik toch op z’n Rotterdams: Vlammen!”