Lidmaatschap

En waarom zou ik dan lid van Entrepreneurs Organization moeten worden?

Om te beginnen: je moet niets. Ondernemers zijn mensen die zelf bepalen wat ze wel of niet doen, da’s precies de reden waarom ze ondernemer zijn geworden. Wel willen we als ondernemer graag horen wat ervaringen van andere ondernemers zijn zodat we zelf aan de hand van die ervaringen kunnen bepalen of we er iets mee doen ja of nee.

 

De Nederlandse afdeling herbergt ruim 227 ondernemers die met en van elkaars ervaringen leren. Deze ondernemers zijn bepalend aandeelhouder/oprichter hebben minimaal 1 miljoen euro omzet en minimaal 10 FTE in dienst (de minimale criteria om lid te kunnen worden).

 

De ondernemers die (vaak al vele jaren) lid zijn leren van elkaar in hun maandelijkse forumbijeenkomst met 10 collega-ondernemers. Leren van landelijke en internationale events, internationale universiteitsprogramma’s en maken gebruik van speciale learning tracks voor zowel zichzelf als hun managementteam. De basis is dat we beter worden. Beter als mens, beter als ondernemer en daarmee leren om eruit te halen wat erin zit.

 

We begrijpen dat het lastig is om op 1 A4’tje uit te leggen wat het is en wat het voor je kan doen. Daarom organiseren we vier keer per jaar een avond (testdrive) zodat we je kunnen uitleggen hoe de organisatie werkt. Je kunt vervolgens zelf bepalen of het bij jou past.

Criteria

 • Ondernemer moet zeggenschap hebben binnen de onderneming
 • Ondernemer moet (mede-)oprichter of meerderheidsaandeelhouder zijn
 • Ondernemer neemt de belangrijke beslissingen voor het functioneren van de onderneming
 • Ondernemer kan niet gedwongen worden om de aandelen in de onderneming te verkopen
 • Ondernemer loopt financieel risico door het participeren in een onderneming.
 • Ondernemer moet een minimale jaaromzet van 1 miljoen euro per jaar hebben
 • Ondernemer moet minimaal 10 FTE medewerkers in dienst hebben
 • Ondernemer moet de kernwaarden van de Entrepreneurs’ Organisatie onderschrijven

Voordracht

Leden worden voorgedragen door leden. Mocht je niemand kennen binnen onze organisatie en toch lid willen worden, vul dan het contactsformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kennismaking

Om kennis te maken met de organisatie en haar werkwijze, worden geïnteresseerden uitgenodigd voor een testdrive. Deze kennismakingsbijeenkomsten worden minimaal vier keer per jaar, verspreid over het land georganiseerd.

Procedure

Als een ondernemer aangeeft geïnteresseerd te zijn in het lidmaatschap, is de procedure als volgt:

 • Inschrijving: invullen inschrijfformulier.
 • Gesprek met een bestuurslid en/of ervaren lid: tijdens dit gesprek worden de toelatingscriteria en de organisatie toegelicht en wordt het lid getoetst middels het Top grading format. Daarnaast wordt het potentieel lid ook getoetst op de fit met de kernwaardes van Entrepreneurs’ Organization.
 • Mail naar alle leden: in een mail naar alle leden, wordt een potentieel lid voorgesteld met vermelding van naam, bedrijfsnaam en website.
  De bestaande leden krijgen de gelegenheid – alleen op basis van gegronde bezwaren – een potentieel lid af te wijzen
 • Goedkeuring door bestuur: er is gekozen voor deze procedure om de vertrouwelijkheid en kwaliteit van het netwerk te waarborgen.

Contributie

Het lidmaatschap van Entrepreneurs’ Organization Nederland bedraagt € 3.950,- per jaar.

Daarnaast wordt een eenmalige aanmeldingsfee van € 3.000,- berekend. Deze aanmeldingsfee wordt onder andere gebruikt voor bovengenoemde testdrive en voor een trainingsdag waarbij nieuwe leden getraind worden op de systematiek en theorie (Bv. Gestalt Methode) waarop ondernemers elkaar kunnen ondersteunen en helpen ontwikkelen.

Indien je geïnteresseerd bent, vul het contactsformulier in om in contact te komen met Entrepreneurs’ Organization Nederland.