Toenemend vertrouwen ondernemers in toekomst

09/03/2017

Nederlandse ondernemers hebben veel vertrouwen in de naaste toekomst. De Nederlandse ondernemers scoren op alle punten duidelijk positiever dan het internationale gemiddelde. Meer dan 80% verwacht dat hun bedrijfsinkomsten en hun nettowinst de komende zes maanden gaat toenemen. Eenzelfde percentage geeft aan dat zij positief staan ten opzichte van het starten van een onderneming in het huidige economische klimaat in Nederland. Ook verwachten de Nederlandse ondernemers in de komende zes maanden meer fulltime medewerkers (77%)  en meer parttime medewerkers (49%) aan te gaan nemen. 57% van de Nederlandse ondernemers rapporteert dat ze verwachten dat de Nederlandse economie gaat verbeteren; internationaal ligt dit percentage op 49%.

Dit blijkt dat de Global Entrepreneurs Indicator (GEI) dat de internationale Entrepreneurs’ Organization in februari dit jaar uitgevoerd heeft onder ruim 4.000 leden in 50 landen. De Entrepreneurs’ Organization voert dit onderzoek twee keer per jaar uit. Leden van Entrepreneurs’ Organization hebben een omzet van minimaal 1 miljoen euro en 10 fulltime medewerkers. Gemiddeld is hun omzet 52,3 miljoen en tellen hun organisaties 23 medewerkers.

Het vertrouwen van de Nederlandse ondernemers is duidelijk hoger dan de vorige zes maanden.
Het percentage ondernemers dat verwacht dat het slechter zal gaan met hun eigen onderneming in de komende zes maanden is zelfs verwaarloosbaar; wel geeft 17% aan dat zij de ontwikkeling van de Nederlandse economie minder positief inschatten.
Opvallend is het feit dat slechts een derde van de ondernemers verwacht dat zij in de komende zes maanden meer gebruik gaat maken van debt instruments en minder dan de helft verwacht dat ze meer toegang tot kapitaal gaan krijgen.

De Entrepreneurs’ Organization is een internationaal netwerk waar ondernemers elkaar ondersteunen door met elkaar ervaringen over ondernemerschap te delen en elkaar uit te dagen om het meeste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

 

GEI_Global_Report_March2017

EO-Netherlands-GEI-Report-Feb-2017

Lees verder
Bijlage
Contacxvsdsgsgsdgdgsgsgsgsgsdgtofrmulier.pdf