Over ons

The Entrepreneurs’ Organization (ook wel EO genoemd) is een internationaal netwerk voor én door ondernemers. Het netwerk is in 1987 door Amerikaanse ondernemers opgericht en telt inmiddels wereldwijd meer dan 12.000 ondernemers. De Entrepreneurs’ Organization is actief in 61 landen met in totaal 195 chapters; sommige landen hebben meerdere chapters/organisaties.

Bij de Entrepreneurs’ Organization wordt de ‘stand-alone positie’ van een ondernemer doorbroken. De ondernemer kan bij  deze organisatie zijn vragen en worstelingen, successen en missers – persoonlijk, privé en zakelijk – delen met gelijkgestemden.

Persoonlijk ontwikkeling is de basis van de organisatie. Leden komen maandelijks bijeen in vooraf samengestelde groepen van maximaal 10 leden, fora genoemd. Ze praten over wat er op dat moment speelt op zakelijk dan wel persoonlijk gebied. Adviezen worden er niet gegeven en er wordt ook niet verteld wat iemand móet doen. Het gaat om het delen van ervaringen, zodat er gezamenlijk lessen uitgetrokken kan worden.

Daarbij spijkeren leden van de Entrepreneurs’ Organization kennis bij tijdens learning events. Nationale en Internationale evenementen worden op zowel wekelijks als maandelijkse basis georganiseerd. Internationale topsprekers worden aangetrokken om leden te inspireren, uit te dagen en nieuwe inzichten te geven.

Nederlandse organisatie

De Nederlandse organisatie is opgericht in 1999 en telt momenteel 227 leden, verdeeld over 22 fora. Zij vertegenwoordigen ruim een miljard euro aan omzet per jaar in Nederland.

De ondernemers komen uit alle gelederen van het bedrijfsleven, van detailhandel tot media, tot farmaceutische industrie. Ze hebben allemaal de ambitie om te groeien op persoonlijk en zakelijk vlak en willen daarbij graag leren van elkaar.

Elk lid is ondernemer en is of mede-oprichter of meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf. Om lid te kunnen worden, moet de ondernemer een minimale jaaromzet van 1 miljoen euro  hebben en minimaal 10 medewerkers in dienst.

227

leden

1.911.750.000

gezamelijke omzet

40.000+

gezamenlijke werknemers

9.558.750

gemiddelde omzet

43

gemiddelde leeftijd

57

gemiddeld aantal werknemers

De kernwaardes van Entrepreneurs' Organization zijn

Boldly go

Durf te gaan

Make a Mark

Laat iets achter

Cool

Creëer of zoek naar once-in-a-lifetime experiences

Thirst for Learning

Nieuwsgierig om te leren

Trust & Respect

Bouw een veilige haven van vertrouwen en respect

Wereldwijde organisatie

120.000+

leden

61

actieve landen

195

chapters en organisaties

$ 160 miljard

totale omzet leden

3.4 miljoen +

totale werknemers van leden

$5 miljoen +

gemiddelde jaarlijkse omzet per lid

262

gemiddeld aantal werknemers per lid

42

gemiddelde leeftijd van de leden