Interview Daniël Sanandaji

Daniël Sanandaji, eigenaar van Inhuren.com én ons jongste EO lid, viel met zijn neus in de boter toen hij als kersvers lid in 2019 met ons forum op retraite ging naar het huis van Jan Andrea in Zuid-Frankrijk. Door de mooie gesprekken die Jan modereerde was het één van de waardevolste retraites die ons forum (15) heeft meegemaakt!

Vorige week zijn we na onze forumsessie gaan jeu de boelen en ben ik helemaal vergeten om Daniel de “EO Highlow” vragen te stellen, daarom hebben we via een team meeting ingepland!

DANIËL’S 5% HIGH

Daniël: “Mijn 5% high is toch wel dat ik op mijn 18e een bedrijf ben begonnen zonder enige ervaring. Ik heb zoveel fouten gemaakt, echt niet te beschrijven. Zo erg dat mijn klanten mij zelfs attendeerde op de fouten in hun nadeel. Dat was natuurlijk wel hilarisch. Die klanten zijn gelukkig nog steeds klant. Ik had blijkbaar wel een enorme gunfactor.

Waar wij gedurende de ondernemersreis achter kwamen is dat onze online benadering heel goed aansloeg. Dit was overigens uit nood geboren. Als ik bij een groot bedrijf werd uitgenodigd namen ze mij als 18-jarige directeur natuurlijk helemaal niet serieus. We ontdekten dat bij een volledige online benadering met een perfecte website en de juiste landingspagina’s de deals heel makkelijk tot stand kwamen.

Één van onze eerste grote deals is helemaal online tot stand gekomen.

We zijn dus eigenlijk meer een online marketing bureau dan een uitzendbureau. Het was echt zo mooi om te ontdekken hoe dit online werkt. De juiste online performance is eigenlijk gewoon wachten. We passen e.e.a. aan, werken met de juiste zoekwoorden, voegen landingspagina’s toe en wachten af. En na een tijdje begint het aanvragen op te leveren. Dan weet je dat je de juiste snaar geraakt hebt en dan is het doorpakken. Voor je het weet stromen de orders binnen!

DANIËLS 5% LOW

Eigenlijk is ons product, het uitzendbureau, mijn 5% low. Het opzetten van het bedrijf, de online marketing en het daarmee online bij elkaar brengen van vraag en aanbod vind ik het allerleukste om te doen. Daar krijg ik energie van. Maar die uitzendkrachten, die waren vaak wel mijn 5% low. Dan hadden we een super deal binnengesleept en waren alle uitzendkrachten gemobiliseerd, kwamen er een aantal niet opdagen. Daar werd ik zo moe van. We hebben er ook wel vaak om gelachen, met de smoezen die uitzendkrachten gebruiken kan ik ondertussen wel een boek mee vol schrijven.

DE TOEKOMST

Door mijn 5% low weet ik nu dat mijn toekomst ligt in de online marketing. Inmiddels ben ik weer een nieuw bedrijf gestart, DMS Media B.V.

Met DMS wil ik graag andere bedrijven helpen om door te groeien door de juiste online marketing aanpak. Wij weten nu aan welke knoppen we moeten draaien om hier succesvol in te zijn. Dit betekent wel dat ik nu weer in een start up fase zit. Misschien sluit ik mij wel aan bij EO Accelerator. Dat past in deze fase, denk ik, beter bij mij.

Toen ik onlangs, als EO GSEA  commissielid, de genomineerde studenten sprak en van hen hoorde waar ze allemaal mee bezig waren en op welke manier, herkende ik mijzelf terug van de begintijd. Eigenlijk de mooiste tijd van mijn ondernemersreis. Het was heel erg leuk deze studenten te mogen begeleiden en ik hoop dat de winnaar, …… ook heel ver gaat komen!