Thalita van Ogtrop is al lid van EO sinds 2019 en ik had haar nog nooit gesproken!

Ze zit in de EO-impact commissie onder leiding van onze impact-chair Gert Eilander en ik kwam Thalita onlangs tegen bij de aftrap van het EO B-corp traject.

Thalita richtte in 2013 samen met haar compagnon Lieke Pijpers het bedrijf The Next Closet op: dé circulaire marktplaats voor tweedehands designer fashion in de Benelux.

Met een getalenteerd team in hartje Amsterdam streven zij hun missie na om de textielindustrie te verduurzamen en tweedehands kleding, eerste keus te maken.

Wat suf is dat we er tijdens het gesprek achter kwamen dat ik wekelijks langs haar huis fiets in Amsterdam want ze woont om de hoek!

Thalita’s 5% high

Thalita: “Mijn allergrootste highs is toch wel de start up zelf. Van niets iets maken.

Ik ben aan de slag gegaan met 1 co-founder, 1 programmeur en 2 stagiaires.

Drie kraakpanden verder zijn we gegroeid naar een tech-bedrijf van formaat met een mega goed werkende site en 100% groei, jaar op jaar.

Daarnaast waardeer ik enorm het tech netwerk wat ik heb opgebouwd met mentoren, coaches.

Via vette conferences in Amsterdam, Berlijn, gekke interviews in allerlei magazines, diverse shoots en een plek in de Inspiring top 50, heb ik ook nog eens de LOEY award 2019 gewonnen.”

Het was de combinatie van ondernemerschap, technologie maar ook duurzaamheid wat zowel de jury als het publiek fascinerend en inspirerend vond aan The Next Closet.

Soms vraag ik mij wel eens af hoe ik hierin ben beland terwijl we eigenlijk maar gewoon een duurzaam techbedrijf wilden opzetten.

Een andere high is toch ook “impact maken”. Onze duurzame missie omarmen, dit ook voelen en “spread the word”.

We doen hier van alles aan. Climate neutral shipping, deelname aan Treesforall en bijvoorbeeld ook de samenwerking met Dress for succes.

Ons hoogste doel is dat mensen 2e hands als gaaf en cool gaan beschouwen. We willen die gedragsverandering teweeg brengen!”

Thalita’s 5% low

“5% low? Dat is 100% het ophalen van de funding….elk jaar waren we wel bezig met fundraising.

Dat houdt je enorm van de business af. Dat is voor mij toch wel het mindere stuk van ondernemen, dat bezig zijn met die investeerders…

Verder is de dynamiek die komt kijken bij het vormen van een leuk team toch ook wel ingewikkeld. Leuke mensen worden gekaapt of er is een mismatch, dan sta je weer 2-0 achter!”

Kijk ook eens op de site van Thalita. https://thenextcloset.com/ Het is erg makkelijk om kleding die je niet meer draagt te verkopen en misschien zit er nog wel een leuk 2e-hansje voor je bij!

Daarmee lever je een bijdrage aan de verduurzaming! Inmiddels heeft the Next Closet via haar platform al ruim 157.000 kilo aan fashion een nieuw leven bezorgd.

Dank je wel Thalita voor het delen van jouw inspirerende 5% highs en lows. Ik doe mee! #letsstartthisfashionrevolution!