Podcast voor ondernemers komt met derde aflevering die in het teken staat van crisis

Velserbroek, 30 mei 2023

Ondernemersoog behandelt onderwerpen waar ondernemers echt van wakker liggen

Podcast voor ondernemers komt met nieuwe aflevering die in het teken staat van crisis

De Entrepreneurs’ Organization (EO), een wereldwijde organisatie van ondernemers die werken aan groei, lanceerde eerder dit jaar de podcast-serie Ondernemersoog. De derde aflevering staat in het teken van hoe je als ondernemer omgaat met een crisis, maar bovenal wat je ervan leert. Voor iedere aflevering wordt uitgebreid onderzoek gedaan onder honderden ondernemers van EO. Er zijn 3 vragen gesteld over hoe je als ondernemer omgaat met een crisis en welke learnings zij eruit hebben gehaald. Deze uitkomsten én ervaringen worden besproken in de podcast.

When shit hits the fan, hoe reageer jij dan als ondernemer?

Eén van de vragen die is gesteld aan de ondernemers is when shit hits the fan, hoe reageer jij dan als ondernemer? Hieruit bleek dat bijna 63% duidelijke doelen heeft gesteld om de ergste bedrijfscrisis te lijf te gaan.
Alle uitslagen worden, onder leiding van ondernemer en oud Radio 538 dj, Jente Kater, besproken de ondernemers en EO leden met Merlijn Mazairac (The Rookie Minds) en Daniel Mulder (UP Events)

Daarnaast zijn er twee ondernemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen over hun crisis.

De vader van Kirsten Goes van TwoBirds Company had, toen hij overleed in 2004, een recruitmentbureau met 2 vestigingen. Kirsten was destijds 26 jaar. Ze had geen ondernemerservaring maar nam wel het bedrijf van haar overleden vader over. Ze won hiermee dus een bedrijf, maar verloor haar vader. Binnen een maand kwam ze erachter dat het bedrijf in een crisis zat. Ze ontsloeg de verkeerde directeur en werkte 80 uur per week om zichzelf alles aan te leren. Na vele hobbels wist ze er een winstgevend bedrijf van te maken, heeft ze de omzet verviervoudigd en succesvol verkocht. In de podcast vertelt Kirsten over deze periode en wat ze ervan heeft geleerd.

Naast Kirsten is David van Hartskamp van Lead Healthcare te gast. David toverde aan het begin van de corona crisis zijn volledig stilgevallen bedrijf in een paar weken om tot marktleider in een nieuwe branche.

Luisteren
De podcast Het Ondernemersoog is te beluisteren op de podcast-kanalen Spotify, iTunes & YouTube. Ook is het terug te lezen als blog.

🎙️ Spotify

🎙️ iTunes

🎦 YouTube

🖋️ Blog