’Hoe overleef ik ruzie met mijn zakenpartners?’

Hoog op de lijst van dingen waar ondernemers wakker van kunnen liggen, maar vaak te lang bij zichzelf houden. Onenigheid of frictie met een zakenpartner.

In de 6e podcast van Ondernemersoog praten Ondernemers Jente Kater, Merlijn Mazairac en Daniel Mulder bekijken dit onderwerp van alle kanten. Te gast is Philip Spaas van de ScaleUp Company.  Ondanks een succesvolle verkoop boterde het jarenlang niet met zijn zakenpartner. 

Het Ondernemersoog is een podcast- en blogserie waarvoor we de leden van de Entrepreneurs’ Organization stellingen voorleggen die ondernemers bezighouden. 

In het onderzoek stelden we 2 vragen:

1. Is de groei van je bedrijf belemmerd door conflicten met zakenpartners?

2. Welke acties heb jij ondernomen om het conflict met jouw mede-eigenaar te overleven?

Stelling 1: De groei van mijn bedrijf is belemmerd door conflicten met zakenpartners

  • 54% van de ondervraagden geeft aan ervaring te hebben met een conflict met zakenpartners waarbij dit het groeien van de business negatief beïnvloedde.
  • 25% is het oneens.
  • 21% antwoordt hier ooit wel eens ervaring mee gehad te hebben.

Vraag 2: Welke obstakels heb je tot nu toe ervaren bij het implementeren of behouden van de gewenste bedrijfscultuur?

Uit onderzoek onder de EO’ers geeft de meerderheid, 35,9%, aan dat zij moeilijkheden ondervinden bij bij het communiceren van cultuurwaarden naar medewerkers. Daarnaast zegt 33,3% van de ondernemers dat er een gebrek is aan betrokkenheid of enthousiasme van de medewerkers. Wil je de rest van de uitslagen horen? Luister de podcast hier

Boekentips

Merlijn Mazairac heeft weer boekentips over dit onderwerp op een rijtje gezet:

Boekentips

In de podcast praten we verder over dit onderwerp, gaan we dieper in op de 3 gestelde vragen én stellen we ons natuurlijk de vraag welke learnings er uit zijn te halen. 

Oud Radio 538 presentator Jente Kater (Voicebooking) praat hierover met Merlijn Mazairac van The Rookie Minds en Daniel Mulder van UP Events. Daarnaast hoor je de gesprekken met Philip Spaas van ScaleUp Company.

Luister Het Ondernemersoog op Spotify, Apple Podcasts of YouTube.